0
0.00 lei
  • Un coș golcart

    Nu aveți niciun articol în coșul de cumpărături

Blog Details

Evenimente publice/private

Mai toate evenimentele private sau publice care au loc in localuri, pub-uri, baruri, discoteci, restaurante, terase, cafenele etc. sunt imortalizate prin materiale audio – foto- video. În contextul GDPR cum poziționăm persoanele vizate și care sunt modalitățile de lucru?.

Putem discuta despre mai multe situații în astfel de cazuri.

Primul caz este atunci când persoana vizată își dă acordul pentru a fi expus în social media prin materiale realizate la fața locului. Acordul se face în baza unui consimțământ scris și asumat.

Ce facem însă dacă persoana vizată este de acord cu fotografierea, filmarea și înregistrarea audio dar nu dorește să apară în social media?

Organizatorii acestor evenimente trebuie să ia anumite măsuri tehnice și organizatorice pentru a nu leza drepturile persoanelor vizate.

Astfel, se pot marca aceste persoane cu semne distinctive care vor fi știute de operatorii media, și/sau vor fi așezați în sectoare speciale în cadrul sălilor de evenimente, fără a se face diferențiere. Operatorii media vor prelucra imaginile obținute, blurând fețele celor care nu și-au dat acordul pentru publicarea materialelor media pe rețelele de socializare.

Pentru conformarea cu GDPR a activității fotografilor este obligatorie informarea prealabilă a persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor personale, astfel încât acestea să ia o decizie informată.

  • Informarea prealabilă a participanților odată cu înmânarea invitațiilor/achiziționarea biletelor de intrare în ceea ce privește fotografierea și înregistrarea acestora în cadrul evenimentului.
  • Informarea prealabilă prin plasarea la intrarea în incintă de panouri informative și a dreptului persoanelor vizate de retragere a consimțământului prin informarea adresată fotografilor.
  • Informarea verbală, la începutul evenimentului de către prezentator.

Sunt măsuri minime ce pot fi luate de organizatorii de evenimente dar foarte importante pentru protecția intimității persoanelor vizate.

Leave your thought

Deschide Chat
Bună 👋
Cum te putem ajuta?