0
0.00 lei
  • Un coș golcart

    Nu aveți niciun articol în coșul de cumpărături

Blog Details

Valul 4 vs GDPR

Suntem pregătiți pentru a face față unei noi provocări?

Multe societăți au continuat cu munca de la distanță și după ce măsurile impuse de criza sanitară au fost mai relaxate.

Observăm în spațiul public că sunt zvonuri cum că valul 4 al pandemiei s-ar instala confortabil din luna octombrie (sperăm ca aceste zvonuri să nu se concretizeze din nou într-un lock down).

Mulți dintre angajatori nu au dat prea mare importanță în procesul muncii de la distanță unui aspect foarte sensibil și delicat – securitatea datelor și confidențialitatea la locul de muncă.

Este extrem de important să mențineți securitatea acestor date și a problemelor de confidențialitate, în special dacă o parte din angajații dumneavoastră le este permis să stocheze sau să transfere informații personale care privesc alți angajați sau clienți persoane fizice.

La ce riscuri supunem angajații? Ce soluții găsim pentru remedierea lor? Iată câteva exemple concrete:

  1. Folosirea rețelei de internet de acasă – rețele în general nesecurizate cu o expunere mare la atacuri cibernetice. Soluție: folosirea de rețea privată virtuală VPN, care necesită autentificare în mai mulți pași pentru conectare. Dacă terminalul este proprietatea personală a angajatului, angajatorul trebuie să dețină o politică BYOD (bring your own device).
  2. Lipsa unui antivirus și a parolelor puternice. Soluție: angajatorul trebuie să fie preocupat în permanență de asigurarea unui antivirus actualizat și o metodă avansată de protecție a terminalelor prin parole puternice.
  3. Lipsa unei politici de securitate a datelor și confidențialitate în cazul muncii de la distanță. Soluție: întocmirea acestei politici de urgență și prezentarea ei pe toate canalele de comunicare cu angajații dumneavoastră.
  4. Folosirea platformelor de întâlniri online a luat un avânt considerabil în ultima perioadă. Suntem oare protejați din punct de vedere al securității datelor personale prin aceste platforme? Soluție: verificarea link-urilor de întâlnire, impunerea de a introduce o parolă pentru a intra în astfel de întâlniri, ”încuiați sălile de conferință”, acces pentru înregistrare/ partajare numai organizatorului întâlnirii, verificarea listei de participanți etc.
  5. Folosirea corectă a e-mail. Riscuri majore privind e-mail de tip phishing. Soluție: implementarea unor programe de scanare a email-urilor.
  6. Instruirea periodică a angajaților este deficitară din cauza lipsei de timp. Auzim acest lucru foarte des dar nu trebuie lăsată garda jos! Soluție: instruiri periodice atât a managerilor care au competență de supraveghere dar și a angajaților prin care să se prezinte cele mai bune practici și informarea privind actualizările importante în acest proces.

Leave your thought

Deschide Chat
Bună 👋
Cum te putem ajuta?