0
0.00 lei
  • Un coș golcart

    Nu aveți niciun articol în coșul de cumpărături

Blog Details

Date personale considerate sensibile

Ne punem de fiecare dată întrebări referitoare despre cum sunt protejate datele noastre personale de către operatori, dar de multe ori nu știm să definim exact ce sunt acelea date cu caracter personal, mai mult nu știm ce sunt datele sensibile.

Pe scurt, datele care sunt considerate sensibile sunt:

  • date cu caracter personal care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice;
  • apartenența la sindicate;
  • date genetice, datele biometrice prelucrate doar pentru identificare a unei ființe umane;
  • date privind sănătatea;
  • date privind viața sexuală sau orientarea sexuală a unei persoane.

Toate aceste date fac parte din categoria datelor sensibile și fac obiectul unor condiții de prelucrare speciale, operatorii de date având obligația legală de a lua măsuri tehnice și organizatorice suplimentare pentru securizarea lor.

Antreprenorii cât și instituțiile publice trebuie să dea dovadă de seriozitate maximă în abordarea acestor măsuri, astfel încât persoanele vizate care au încredințat acest tip de date să fie asigurate și informate corect că securitatea datelor este asigurată la standarde europene.

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra acestor aspecte, vă invităm să ascultați Rubrica GDPR Info de pe canalul nostru de Youtube accesând linkul https://www.youtube.com/watch?v=47hNYoE2MLQ

Leave your thought

Deschide Chat
Bună 👋
Cum te putem ajuta?