0
0.00 lei
  • Un coș golcart

    Nu aveți niciun articol în coșul de cumpărături

Blog Details

Casă de avocatură amendată GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în luna februarie o investigație la operatorul  Societatea Civilă Profesională de Avocați „Sabou, Burz & Cuc”, investigație finalizată cu o amendă în valoare de 1.000 euro.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care s-a reclamat divulgarea de către operator a datelor personale ale unui petent (client al operatorului) fără acordul și informarea sa prealabilă, prin postarea unei adrese primite de acesta de la o instituție publică pe un grup de WhatsApp folosit de avocații unui barou.

În cadrul investigației s-a constatat că Societatea Civilă Profesională de Avocați „Sabou, Burz & Cuc” a dezvăluit datele personale ale persoanei vizate (nume, prenume, adresa de domiciliu, informații referitoare la un dosar aflat pe rolul unei instanțe) pe un grup de WhatsApp format din 247 de membri, fără temei legal, în mod excesiv și incompatibil cu scopul inițial al colectării lor, precum și fără adoptarea unor măsuri tehnice și organizatorice pentru păstrarea confidențialității acestor date, încălcându-se astfel prevederile art. 5 alin. (1) lit. a), b), c), f) și alin. (2), precum și ale art. 6 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Pe lângă amenda aplicată au fost luate și măsuri corective care trebuie duse la îndeplinire și anume conformitatea cu Regulamentul General privind Protecția Datelor a operațiunilor de colectare și prelucrare ulterioară a datelor personale ale petentului pentru a se asigura notificarea tuturor membrilor grupului de WhatsApp folosit de avocații unui barou în vederea ștergerii adresei postate pe acest grup și conformitatea cu Regulamentul General privind Protecția Datelor a operațiunilor de colectare și prelucrare ulterioară a datelor personale în cadrul raporturilor juridice de asistare și reprezentare a clienților operatorului, astfel încât să se evite divulgarea datelor personale obținute de la aceștia, în afara situațiilor permise de lege, inclusiv prin instruirea regulată a persoanelor ce prelucrează date sub autoritatea operatorului.

Sursa: https://www.dataprotection.ro/

Leave your thought

Deschide Chat
Bună 👋
Cum te putem ajuta?