0
0.00 lei
  • Un coș golcart

    Nu aveți niciun articol în coșul de cumpărături

Author: admingdprmag

De ce trebuie implementat GDPR în organizații și instituții publice?
02 feb.

De ce trebuie implementat GDPR în organizații și instituții publice?

Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR) este un regulament al Uniunii Europene care a intrat în vigoare în mai 2018. Acesta stabilește standarde ridicate pentru protecția datelor personale și impune amenzi severe pentru încălcarea acestor reguli. Implementarea GDPR în organizații și instituții publice este importantă pentru a vă asigura conformitatea cu aceste reguli și pentru…

Citește mai mult
AMENZI GDPR – noiembrie 2022
24 nov.

AMENZI GDPR – noiembrie 2022

Finalul lunii noiembrie se apropie cu pași repezi dar și cu amenzi consistente aplicate de Autoritatea Națională de Supraveghere (ANS) pentru nerespectarea prevederilor legale ale Regulamentului UE 679/2016, cunoscut de marea majoritate ca și GDPR. Au fost multe investigații finalizate de către specialiștii din cadrul ANS, soldate cu amenzi in valoare totală de 56.300 euro….

Citește mai mult
Amenzi în valoare totală de 19.000 de euro pentru nerespectarea GDPR
23 sept.

Amenzi în valoare totală de 19.000 de euro pentru nerespectarea GDPR

Nici nu s-a încheiat luna septembrie că deja Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal (ANSPDCP) a finalizat mai multe investigații la mai mulți operatori de date cu caracter personal din diferite domenii de activitate. Realmedia Network SA (imobiliare.ro) a fost sancționată cu 8.000 EURO pentru divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la…

Citește mai mult
Continuarea prelucrării datelor cu caracter personal după desfacerea contractului de muncă.
25 feb.

Continuarea prelucrării datelor cu caracter personal după desfacerea contractului de muncă.

În luna februarie 2022 Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul IAMSAT Muntenia SA, investigație finalizată cu amendă în cuantum de 3.000 de euro pentru  încălcarea dispozițiilor art. 12, art. 13 și art. 21 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri formulate de o persoană vizată care…

Citește mai mult
Casă de avocatură amendată GDPR
25 feb.

Casă de avocatură amendată GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în luna februarie o investigație la operatorul  Societatea Civilă Profesională de Avocați „Sabou, Burz & Cuc”, investigație finalizată cu o amendă în valoare de 1.000 euro. Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care s-a reclamat divulgarea de către operator a datelor personale ale unui petent (client…

Citește mai mult
ROMÂNIA ESTE ÎN TOP 3 LA AMENZILE GDPR!
06 ian.

ROMÂNIA ESTE ÎN TOP 3 LA AMENZILE GDPR!

Uniunea Europeană (UE) a implementat în 2018 Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), cu scopul de a oferi cetățenilor UE mai mult control asupra datelor personale și asupra confidențialității lor. Operatorii de date cu caracter personal care nu au respectat legislația europeană cât și cea națională în acest domeniu au primit amenzi considerabile, care au…

Citește mai mult
Ce obligații am în calitate de operator de date cu caracter personal potrivit Regulamentului (UE) 2016/679?
15 nov.

Ce obligații am în calitate de operator de date cu caracter personal potrivit Regulamentului (UE) 2016/679?

Să lămurim în primul rând cine este operator de date cu caracter personal! Așa cum este stipulat în art. 4 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, „operator” înseamnă ”persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când…

Citește mai mult
Deschide Chat
Bună 👋
Cum te putem ajuta?