0
0.00 lei
  • Un coș golcart

    Nu aveți niciun articol în coșul de cumpărături

GDPR pe înțelesul tuturor

Ce obligații am în calitate de operator de date cu caracter personal potrivit Regulamentului (UE) 2016/679?
15 nov.

Ce obligații am în calitate de operator de date cu caracter personal potrivit Regulamentului (UE) 2016/679?

Să lămurim în primul rând cine este operator de date cu caracter personal! Așa cum este stipulat în art. 4 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, „operator” înseamnă ”persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când…

Read more
GDPR în unitățile de învățământ
02 nov.

GDPR în unitățile de învățământ

Întrebări, răspunsuri și soluții practice Cum protejăm datele cu caracter personal ale elevilor? Cum acționează profesorii pentru a respecta drepturile elevilor privind datele personale ale acestora? Sunt în măsură unitățile de învățământ să asigure confidențialitatea datelor? Multe dintre răspunsurile la aceste întrebări precum și alte subiecte abordate le puteți urmări și valorifica participând gratuit la…

Read more
Secretele Succesului
19 oct.

Secretele Succesului

Valoria Business Solutions a avut în cadrul podcastului Secretele Succesului #53 un invitat din domeniu GDPR – Cătălina Pantilimon care deține titlul de ”Cel mai bun DPO din România” obținut în anul 2019 în cadrul concursului național pe teme de protecția datelor din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie – a vorbit despre…

Read more
Despre GDPR
19 oct.

Despre GDPR

O discuție interesantă despre protecția datelor cu caracter personal. Roxana Mihuț a invitat-o pe Cătălina Pantilimon la ”Cafeneaua de Acasă” pentru a povesti despre ce înseamnă protecția datelor cu caracter personal. O discuție aplicată privind datele cu caracter personal. Domeniile în care se aplică regulamentul european, cum acceptăm cokies în mediul online, cum implementăm documentația…

Read more
Camere video la locul de muncă?
28 sept.

Camere video la locul de muncă?

Orice antreprenor dorește o afacere solidă, bazată pe profituri reale cu respectarea tuturor cerințelor legale. Un aspect important în orice organizație este productivitatea angajaților care se obține prin respectarea unor procese date de procedurile bine stabilite. Pentru a atinge aceste obiective, de multe ori angajatorii doresc să-și supravegheze angajații prin intermediul unor camere video la…

Read more
Plângeri către Autoritatea Națională de Supraveghere
02 sept.

Plângeri către Autoritatea Națională de Supraveghere

Fie că ai statut de angajat, fie că ești într-un raport cu o firmă care îți prelucrează datele, orice persoană fizică (persoană vizată) se poate adresa Autorității Naționale e Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu o plângere dacă consideră că nu îi sunt respectate drepturile în baza legislației naționale și europene pentru prelucrarea datelor…

Read more
Evenimente publice/private
11 aug.

Evenimente publice/private

Mai toate evenimentele private sau publice care au loc in localuri, pub-uri, baruri, discoteci, restaurante, terase, cafenele etc. sunt imortalizate prin materiale audio – foto- video. În contextul GDPR cum poziționăm persoanele vizate și care sunt modalitățile de lucru?. Putem discuta despre mai multe situații în astfel de cazuri. Primul caz este atunci când persoana…

Read more

Datele cu caracter personal în contextul GDPR.

Fiecare dintre noi a auzit de nenumărate ori sintagma ”date cu caracter personal” și fiecare ne-am dat cu părerea cam ce sunt acestea, fără însă a găsi un numitor comun. Pentru a clarifica acest aspect, Regulamentul UE 679/2016, precizează faptul că ”datele cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă….

Read more
Deschide Chat
Bună 👋
Cum te putem ajuta?